Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΦΥΛΗΣ LIMOUSIN

Περιγραφή φυλής του Limousin:
Τα μονόχρωμα, ελαφριά ή σκούρο κόκκινα βοοειδή Limusin περιέχουν τις χαρακτηριστικές ελαφρύτερες περιοχές μόνο στα πόδια, το ρύγχος, γύρω από τα μάτια και στον εσωτερικό μηρό. Η βάση για την υψηλή κρεοπαραγωγή παρέχεται από το σχετικά μακρύ κορμό στους ευρείς ραχιαίους και εξαιρετικά βαρύ μυς στα ανώτερα πόδια. Το κρέας του είναι καλά φλεβώδες. Λόγω τα ευγενή πόδια της κατάλληλης στάσης με τις στερεές οπλές, η φυλή μπορεί καλά να ρυθμιστεί με τη σίτιση λιβαδιού. Τα βοοειδή Limousin έχουν μια σχετικά μακρύ λεκάνη που κατεβαίνει ελαφρώς κι ένα χαμηλό βάρος γέννησης που επιτρέπουν την εύκολη γέννα. Τα περαιτέρω χαρακτηριστικά της φυλής είναι ζωτικότητα, υψηλή γονιμότητα, μακριά διάρκεια ζωής και μια καλή προσαρμοστικότητα.


Εκμετάλλευση των βοοειδών του Limousin:
Το Limousin είναι τέλεια κατάλληλο για υψηλής ποιότητας κρεοπαραγωγή είτε στην καθαρόαιμη αναπαραγωγή είτε στις διασταυρώσεις.
Λόγω τις απαιτήσεις στην ζωοτροφή και το βάρος της, η φυλή μπορεί να τηρηθεί στα πιο αδύνατα λιβάδια ή στις ορεινές περιοχές επίσης. Η υψηλή ζωτικότητα των νεογέννητων μόσχων μειώνει σημαντικά τις απώλειες γέννησης. Μερικές φορές η φυλή καλείται επίσης ως "καθαρόαιμος μεταξύ των βοοειδών", οπότε πρέπει να σκεφθεί πολύ αν φτιαχτεί ένα στερεό φράκτη γύρω από το λιβάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου